Изкушение -
стъпки, които проникват в белотата...
Ръка с изпъкнали вени,
втвърдени от усилие...
Дънер с тридесет кръга -
отмерващ миналото,
непознаващ настоящето,
невярващ в бъдещето...
Алтернативни предложения,
стари билети за тролея.
И смачкано листче със стихче
в дъното на портфейла...
Изкушение,
звън...
Липса на координация
зад бариерата от сравнения!
Железопътна линия,
гара без предопределение
и болка в лявото междуребрие...
Анализ на суетата,
цигара...
И малко лирическо отклонение
във влака.
За никъде!
© Росица Илиева Todos los derechos reservados
п.п. изглади листчето на коляно и пиши на обратната страна