ИЗЛЕЗ И ВИКАЙ!
… наместо да си млъкнал Никой във този – все по-гнусен, свят,
излез, Човеко, вън? – и викай! – в несвяст на градския площад,
срещу световните несгоди, глад, болести, лъжи, войни,
и срещу Денков, що ни води в реки – и златни бъднини,
и срещу тъпи рой мисирки! – пред Кирчо, Боко и Доган,
които цял ден правят свирки – със кеф! – на синия екран,
и срещу ТУДА, Здравна каса, и ДЗИ – и КАТ и НАП! –
нима душата ти сколаса? – с тях благ да грейне твоят хляб!
Така ли ще си тръгнеш, Никой? – тъй не надул протестен рог?
Излез, Човеко, вън – и викай! – дано те чуе Господ Бог.
28 август 2023 г.
гр. Варна, 12, 30 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados
Бъди благословен!