Може би теб избрах
или ти мен създаде (от нищо) -
вдъхновено, с размах...
Как така вече станах излишна?
Като в сън проумях -
беше удар, подобно камшичен.
Предусетила грях,
собствен път си постилам, различен.
В твойта сянка живях
без да питам и както намеря:
всеотдайно, без страх,
до погубване...
Беше...
До вчера...
© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados