Излъчването ти ме удивлява...
Струи от тебе животворна аура
и всичко в мене топло вдъхновява
с духа на Беатриче и на Лаура.
Не съм от гениалните поети,
а само с неотклонната си мисия
да ти нашепвам с влюбени сонети,
че твоята душевност има визия.
В лазурният ти поглед виждам нежно,
след бурите, изгряваща дъга
и словото ти пак благонадеждно
се лее меко в приказна река.
И образ, и сърдечност - в съчетание,
усмихвайки се, галят ме с мечтание.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados