5 abr 2011, 22:33

Измамнико 

  Poesía
583 0 0

       ИЗМАМНИКО

 

 Добър вечер,

                  Измамнико!

Добър вечер, Ромео –

             от минал живот!

Тази вечер ще пееш

                 за мене отново.

Пак ли се върна, Измамнико,

       от измамните пътища?

И този път ще съм кралица

        от онзи минал живот.

Пак ще забиваш пръсти

    в пясъчните ми замъци.

Ти го можеш, Измамнико.

Дори и Христос прекръсти.

Пей! Пей ми,

                 Измамнико!

Пастир на женски сърца.

Навън нощта изгоря

във очите ми - пламък от свещ.

Кажи ми –

                Измамнико,

не съм ли отново овца?

 

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??