ИЗНЕНАДА
Всичко мога да узная
за наш'то сътворение,
но непонятно е за мене
общественото поведение…
Сътворени сме логично
по законите физични,
но съществата тука –
твърде са различни?...
Анархия зловеща
на умове бездарни,
неадекватни деяния
на същества коварни…
Нищо предвидимо –
от тук – до хоризонта,
като мухи се трепят –
и тука, и на фронта…
Топъл е денят,
топло е във Варна,
ала в душите
е студена нощ полярна…
Как е променено
туй сътворение логично!
Превърнато е в място
перверзно и себично…
Навред живеят тука
някакви мутанти –
оцеляват само
с връзки и тиранти…
Всичко, дето тука
с любов е сътворено,
от тез мутанти пошли
е жестоко похабено…
Напразни са ти усилията,
ЛОГОС – космичен,
да сътвориш свят
прекрасен и логичен…
Но повече от шест милиарда
не четат стихотворения –
очакват те с надежда
нормални и човечни
човешки отношения…
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados