5 mar 2011, 14:15

Изненада 

  Poesía
949 0 1

ИЗНЕНАДА

 

Топло лято – топла изненада.

Две кафета, няколко цигари.

Топло чувство плахо се прокрадна,

сладка болка леко ни опари.

 

Беше сладък шемет и безумие.

Бяха дълги пътища напреде.

Втурнахме се в някаква посока –

дяволче ли хитро ни поведе.

 

Твоята ръка не я изпусках

и от теб очите си не свеждах.

Пиех жадно сладките ти устни,

грабех алчно младата ти нежност.

 

Водопад от щастие ме повлече,

летен вихър буйно ме понесе.

Ала лятото отмина вече

и настана жълта тъжна есен.

 

Ти се връщаш в старата си къща

зимата на топло да прекараш,

ала аз не искам да се връщам

и не искам още да повярвам.

 

Две кафета, няколко цигари.

Кой сега ни дебне от засада?

Есента ни идва днес на гости.

Тъжна есен – тъжна изненада.

© Георги Белев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??