Нещастния народ те затриват -
шепа "хора" некадърни, алчни.
Села, малки градчета загиват,
майко Българийо, бедна, плачи!
За болни, стари, сакати
често надеждата я няма,
докато други сa в палати
и лапат с низост голяма.
Мутрите са силните днес,
лоши "ценности" ни налагат.
Гледат те сал своя интерес
и как пак да се обогатяват.
А за народа никой се не грижи,
той е явно роб и жертва само.
Като е овца, нека го стрижат,
нека им вярва на вси измами!
© Георги Todos los derechos reservados