Скъпернически отчупваш
още димящите залчета
и ги слагаш
пред мене на масата;
караш ме да се чувствам просяк,
неял от години;
стомахът ме присвива,
а ти ми подаваш
колосаната салфетка
и казваш: “Не бързай”
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados
но също и "разтягане на удоволствието"
особено ми хареса колосаната салфетка, фино поднесен намек!
Браво!