Изпивал ли си болката
до дъно,
до капка,
както пие гладна смърт?
Изпивал ли си болката
внезапно,
когато с радостта
си бил на път?
Изпивал ли си я,
без да си знаел,
че болка е
и истински горчи,
когато повече от всякога
си жаден
и повече от всякога
боли?
Изпивал ли си болката до дъно?...
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados