21 ene 2011, 18:54

Изповед на един удавник 

  Poesía » Otra
644 0 3

Капките ти преминават през всяка моя пора 
и секунда по секунда ставам все по-твоя. 
Под опияняващ аромат 
аз гърча се в болезнен пристъп 
и се моля пак и пак 
вълните ти да ме заробват. 
От мокрите ми устни се изтръгва стон след стон, 
но прибоят всичко заглушава. 
Ах, този трепет, този гърч, 
ах, как ме задушава! 

Спри! Недей! Защо го правиш? 
Знаеш, твоя съм, нали? 
Кога не съм била? Кога? 
Искам да се откъсна, искам да ме оставиш. 
Знам, познавам бездната, към която тъй устремно ме буташ. 

Но не, дори в сетния си миг, 
дори във порива на водовъртежа, 
дори когато вече съм една от всичките поробени души, 
останали вовеки в твоите води. 
Дори тогава ще продължавам да съм твоя. 
Нуждая се от теб и ти от мен. 
Един до друг, един във друг и вечно заедно. 
Ти - море, а аз - Марина.

© Марина Стоилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??