Ти не търси любов със сила!
От тебе ще избяга тя.
По-скоро би света взривила,
вместо да е на колена!
Със злато тя не се купува…
И купената е менте!…
Такава пет пари не струва!
Това го знае и дете...
Тя цялото сърце изисква.
На части тя не го дели…
Хитруваш ли - поемаш риска
на дъното да те свaли!
Самата тя ни дава сила!
А друг път – мъка, без предел!...
Тя този свят е преоткрила…
И мен нарече - Хекредел!…
Когато тя е споделена,
ний сме на Седмото Небе!…
А щом пък е несподелена -
душата ни, душа бере!...
© Христо Славов Todos los derechos reservados