Щом тръгваш, вземай си багажа!
Не го оставяй тук на гардероб.
Аз нямам място да го пазя.
Пак егоистична си, Любов.
Леглото виж и стаите огледай.
Разхвърляла си спомени, мечти.
Не се научи да си подредена.
Не казвай нищо. Замълчи!
От разговори с тебе ми омръзна.
Объркваш ме със мекия си глас.
На друго място топлина раздавай.
Сковах се от горещина и страст.
Надеждите извади ли от шкафа?
На теб са по-необходими.
От закачалката не си вземала
крилата си непрекършими.
Обирай! В куфара ти място още има
за снимките и за любимия ни танц
и за лъжата, че ще си непоклатима.
Актриса ненадмината си. Реверанс!
И като гледам, вече си готова.
Крилете си намятай. Полети!
Не! Към сърцето ми недей посяга.
Днес ти, Любов, го натроши.
© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados