Изрод...
Камъни към мен летят
със сила и злоба неописуема.
Хората около мен крещят:
"Изрод, изрод от ада излязъл!"
"Ти ли си изродът на нощта?" -
попита ме едно момче.
"Аз съм човекът, на който му е отнета радостта!" -
отвърнах.
"Изрод, изрод!!" - извика той и от мен избяга.
След време аз заспах...
В пламъци и викове:
"Изродът е тук! Убийте го!"
Аз заплаках пред портите на рая велик,
там видях ангел красив, а той ми каза:
"Раят е място за бели същества,
изроди тук няма! МАХАЙ СЕ!"
... Така и от рая ме изгониха
и в ада пропаднах...
Там също не ме искаха,
дори и дяволът изплаши се от мене...
... И сега аз скитам между световете
и все още чувам от душите:
"Изрод, изрод, тя е изрод!"
20.11.10
© Грозното Патенце Todos los derechos reservados