Изрони тъгата на трохи,
под прозореца на радостта хвърли я...
Гълъбите-мисли нахрани!
Болката без болка скрий я!
Заключи вратата на страха
и тръгни по стъпките на риска!
И в най-тъмното ще видиш светлина -
ако много, ако силно искаш!
Вярата до дъно я изпий!
С истината завържи лъжата!
И най-малките съмнения изтрий,
и пази цвета на свободата!
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados