Коледа
В такава нощ небето се разтваря
и в пламъка на коледните свещи
искрят отново любовта и вярата,
и спомняме си, че не сме безгрешни...
В такава нощ – душите онемяват
и вслушваме се в мислите си скрити.
Макар студена, тази нощ ни сгрява
със спомените – лумнали в очите...
В такава нощ – желаем да сме други –
по-истински, любящи и човечни
и губят стойност – слава и заслуги
в откритата пред погледа ни вечност...
Във тази нощ – небето се разтваря,
и ни напомня, че сме още живи...
То дава ни отново късче вяра
и чувстваме се вече по-щастливи...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados
И точно навреме!