Щъркелчо си хвана
Жаба Жабурана,
да даде храница
на свойте дечица.
Писна тая жабка:
- Аз съм като капка -
първа хубавица,
в блатото царица!
Я скокнете, жаби,
наточете саби,
Щърко победете,
скоро ме спасете!
Жабоците славни
май са много бавни.
Щъркелчо крилати
литна над полята.
Блатото остана
без първата дама –
Жаба Кекерица,
славната царица!
© Мария Todos los derechos reservados