Иззад ухо ‘га туриш си гергина,
си лудват мОмцити бая пу теб.
Ма знаят - някогаш меняваш й пусоката.
Сега цветО ти е у деснийот пирчем!
Тугас внимават и на пръсти стъпват!
Ма Аку китка ти 'й зад левото ухо,
тъй дашна си - не подминаваш никуй,
‘га обладалу тъ онуй... хормончиту.
Тоо, можи пък и нищу да ни стани -
кило ракия ако пила си, или пък две.
Ма знайш са, чи пудпре ли тъ... хормоня,
мисли - нула! Де си, що дириш с тях!? А де!
Пък посли са пустосваш и кълнеш съ,
чи толкуз пийене не е за теб дубре.
Май рядку вечи в леву са накичваш, а?
Затуй ш‘ броиш, преди да сипиш йощи...
КазА ли нещу?
"Хлъц!" ли чух?
Аха, разбрах...
Демек... до две!!!
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados