Изгрей мечтана ти пред мен,
да бъде светъл този ден
със благослов.
Чрез теб животът възроден
разцъфва искрен и свещен
и чувствам зов.
От красотата ти пленен
духът ще е обнадежден
и чисто нов.
Желая твоята любов.
Без нея е светът суров
и аз съм ням.
За теб съм винаги готов
и чезне всеки зъл покров,
не ще съм сам.
Като Диана, ти на лов,
тръгни с лъка си образцов,
за моя плам.
И отведи ме, мила, там -
във нежния, чудесен храм,
тъй просветлен.
И обичта ще ти отдам,
и верен ще съм аз, и прям,
най- откровен.
Сърце ми твое е до грам.
В съдбата си на тебе, знам,
съм посветен.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados