Жена
За теб любовта е не просто увлечение.
Призвание за теб е любовта.
Че докато за мен е вдъхновение,
за тебе тя превърнала се е в съдба.
Любим да любиш, да любиш малка рожба,
до гърди притиснала крехкото телце.
За това е нужна исполинска сила.
За това е нужно майчино сърце.
Ти люлка си на току-що посетия живот.
И дълго носиш го като светиня.
Във тебе зрее оня чуден плод,
окичил те със лаврите на героиня.
1986 год.
гр. В.Търново
© Марин Петков Todos los derechos reservados