Нощта безличен мрак разстила
в небе от облаци и дим.
На залеза дори простила,
го скрива в пазва невредим.
Блести луната мълчалива,
като качена на стена.
На нея сянка закачлива
я прави образ на жена.
И таз луна-жена в небето
блести във нощните очи
и тялото ù непревзето
препраща лунните лъчи.
Небето с трепет я съблича
зад всеки облак-параван.
Така я слънцето обича -
да е гола в звездния таван.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Поздрави от мен!