ЖЕНА ЗА МИСЛЕНЕ
Излъжи ме красиво, че още си влюбена в мен.
Ще повярвам на твоите, толкова хубави, думи.
И, додето ти гледам прекрасната рокля от лен,
ще мълча, по-загадъчно даже от древния Руми.
Ще ти сипя мерло – може чашка горещо кафе.
И понеже на мен ми отива – да бъда лиричен,
вечерта ще надипли пелерина от рипс кадифе –
и ще бъдеш красива като влюбено в мене момиче.
Сподели моя миг? – утре аз ще съм нейде далече,
ще ти казвам по изгрев – момиче, добре си дошло! –
ще те мисля – слетяло в съня ти зелено човече,
без технически преглед на тъпото си НЛО.
Излъжи ме красиво? – с e-mail в електронната поща.
И преди да си тръгна, миг поне си подишай за мен.
Ще извадя от джоба си малката ръбеста ножка –
да си клъцна парченце от твоята роклица – лен.
22 март 2020 г.
гр. София, 16, 35 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados