ЖЕНАТА НА ОТСРЕЩНАТА ТЕРАСА
… Жената на отсрещната тераса, щом гащичките свои си простре,
присяда си на мъничката маса в прекрасната си рокля на каре,
запалва си цигарка – и налива в чашлето си два пръста скъп коняк,
и отстрани изглежда тъй щастлива! – а аз съм никой в падащия мрак,
от мене тя е трижди по-самотна – щом лампата ѝ цяла нощ гори! –
как искам на дивана да я кротна! – и рими да ѝ сричам до зори,
да отърча със кеф на магазина – и да ѝ купя блокче сладолед –
додето се стопи, ще се спомина! – потънал в паметта ѝ луд Поет!
Да пийна с нея третата си бира – и да си знам, че мисли Тя за мен.
И гащичките нейни от простира с Любов да накатая някой ден!
8 ноемврий 2023 г.
гр.Варна, 19, 15 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados