19 oct 2024, 6:09

Жената на скръбта 

  Poesía » Filosófica
85 0 2

"Жената на скръбта"

 

Сърцето ми тежи като камък студен,

напукано в мъка, обвито в плен.

Очите ми са червени, пламтят от плач,

като дяволски огън, горят без прах.

 

В сълзите си давя се, без край,

пия горчилката им, час подир час.

За да изтрезнея, се къпя в тях,

потопена в болка, пленена от страх.

 

Как искам да съм жената на скръбта,

да поема страданието на света.

С моята болка бих всеки спасила,

сълзи по лицето на друг бих изтрила.

 

С ледени ръце бих сгрейла сърца,

живот бих върнала в покойна душа.

Остава ми само смирено да падна,

в небето поглед да впия

и молитва да отправя.

 

Тихичко моля се за всички в беда,

за хората, що вървят по тази земя.

© Ivayana Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • С Пепи. Много хубаво го е казала. Не спирай да пишеш и да се развиваш, дори да те мачкат. Аз направих тази грешка преди много години.
  • Един лекар не може да излекува всички хора по света, но лекува, защото знае, че не е сам. И ти така - живей живота си с всичката му болка, но и радост, и красота. Хармонията и балансът поддържат жив животът. Хубаво пишеш и изразяваш чувствата в стихове, продължавай!
Propuestas
: ??:??