24 ago 2021, 23:36

Жената със светулките в очите 

  Poesía » Otra
451 5 7

(Понеже не зная как става, моля публикуващият редактор да направи препратка към онзиденшният стих "Жената със светулки във очите")

 

Жената със светулките в очите,
самотна, недолюбваше нощта.
Във фосфорно блестяха светлините
на ириса й в черна пустота.
Зелено-жълти приказно блещукат,
подобно на вълчицата пред лов.
И тя вървеше... Съчка ли пропука,
или бе залп от минала любов?

 

На Еньовден ще трябва да мълчите,
та истинска да бъде след това.
Защото със светулките в очите
се къпе тя из росната трева.
Защото слънчогледовите пити,
наведени посрещат пак нощта.
Жената със светулките в очите
с безмълвен глас свирукаше с уста.

© Елия Todos los derechos reservados

Имаше една жена, която
събираше светулки във нощта,
а после ги изпращаше по вятъра
да осветяват хорските сърца.
Канеленият ирис на очите й ...
  1166  11 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??