ЖЕНИТЕ, КОИТО ОБИЧАТ МЪЖА МИ
Жените, които обичат мъжа ми,
от мен трижди готвят по-вкусно,
те никога повод не търсят за драми,
не стискат обидено устни.
Привикват със всичките мъжки капризи
и страст, сякаш скрита под нокът.
А друг да му глади кирливите ризи
или пък да вади - на показ.
И всички женици, с които напразно
насън моят мъж ме е лъгал,
се чувстват излишни - и в делник, и в празник -
подхвърлено зарче на ъгъл.
Еднакво далечни и дяволски близки,
те пазят статута на музи,
как брачния чул и една не поиска,
дори на шега, да нахлузи.
Жените, които обичат мъжа ми,
обществена тайна са значи:
какво ли на всяка остава след мама,
освен гроба му да оплаче...
© Ивайло Терзийски Todos los derechos reservados