Необятни лазури
пред очите са блеснали.
Там, отвъд хоризонта,
слънцето пали огнено синевата,
предчувствайки слабостта си.
Есенно.
А вълните танцуват.
Флиртуват лудо със вятъра.
И не дават покой на морето.
Някъде във висините -
крясъци на отлитащи жерави...
Които, може би,
пак ще се върнат.
... След дългия си път
към топлината.
© Нели Todos los derechos reservados