Сред залезни багри и трепети
в неотменния паметен смут,
из живота оставяш ти две следи
и трептиш в хоризонтния кът!
Знаеш - истини в тебе се бият
за победен човешки салют,
а неволи в засади се крият,
като сенки в широкият път!
Ти вървиш по света и унесен
в теб говори добрата страна,
твоя дух е - огнище и песен,
пред които мълчи съвестта!
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Todos los derechos reservados