За погледа ти в тъмнината вперен,
за погледа ти, носещ мир безмерен
За погледа ти в моите очи потънал,
за погледа ти - усмивки, бури и вълни пожънал
За погледа ти в тихия есенен ден,
за погледа ти от мечта озарен
За погледа, с който се будиш
за погледа, объркан в заблуди
За погледа на обещание,
за погледа, че ще изпълниш чуждо желание
За погледа, човек наранил,
за погледа дълбока тайност прикрил
За погледа, преглътнал горчиви сълзи,
за погледа силен, непримирим
За погледа с красивия блясък,
за погледа, погълнал глухия крясък
За погледа на твойта доброта,
за погледа, с който вземаш мойта ръка -
За този поглед живителен,
за тази любов удивителна,
за всичко прекрасно изпитано,
за тези неща изключителни
всеки ден живея аз.
© Антоанета Георгиева Todos los derechos reservados