Живот
В я р а.
Какъв ли ще е животът,
ако я няма вярата.
Стремежът към постигане,
на така желаните цели.
С и л а.
Без нея дали бихме могли
да се изправим на крака.
Да продължаваме
след всеки удар, който ни поваля.
К р а с о т а.
Какъв би бил животът без красота,
без синьото небе и шума на реките.
Цветята и песните на птиците
без ценните малки неща.
М е ч т а.
Какво ли ще е ако не мечтаем,
без полета из облаците, отнесени за миг.
Онзи кратък момент, малкото премигване,
а после отново сблъсък с реалността.
Л ю б о в.
Това нужно и силно чувство,
което те завладява бързо.
Задържа те в мрежите си,
докато не те плени напълно.
Живот.
Без вяра, сила, красота, мечти и любов.
Това живот ли е …
© Веселин Todos los derechos reservados