Кратък е животът, но прекрасен.
Днес съм радостен, щастлив!
Денят ми стана - повече от ясен,
духът ми живна - повече от жив.
Защо не си, живот, безкраен? -
Да живее всеки без предел.
Защо си толкова незнаен? -
В какво се крие твойта цел?
Да можех аз да отговоря...
да вляза в твоя светъл дух
и нещо хубаво да сторя -
да махна корена ти сух.
И всеки вечно да живее,
да бъде вечна доброта,
за тебе песен да се пее,
да бъдеш новата зора.
© Todos los derechos reservados