Сънувах гара, човек, билет и самота.
И с влак пристигаща смъртта.
Без власт над време и земя,
притежаващ сила само себе си да спра.
Хукнах да се надбягам. Да спася!
Можех да убия, но да гледам не мога
барут и кръв по снежни крила.
Пристигнах рано и видях...
Гара, билет и много самота.
Спря влакът и в пот се събудих.
Бе дванайсет през нощта.
Ст. Русев
© Станислав Русев Todos los derechos reservados