Живот на моряк
Помня моряка с погледа му искрен,
с очите - разплакано море,
от слабости душата му изчистена
и мъжкото му искрено сърце.
Морски вятър галеше съня му
създаден от моряшката мечта,
изпъваше платната му на изток
и търсеше звездите в нощта.
Един моряк - замислен, не отчаян
се взираше жадно в брега,
сърцето му от смелост бе изваяно
и очакваше трепетно дома.
Корабът му пореше вълните,
спускаха се уморени платна,
а морякът плаваше в дълбините
с надежда да прегърне той деца.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова Todos los derechos reservados