Живот назаем - 7
В лоното на уморената Памет
полягат искрящи, блестящи шедьоври
от музика, мисъл, поезия, багри,
зестра за Великата Сватба на всички народи.
Уморената Памет,тревожна заспива
в люлка от свръхсетивност изплетена
и в съня си на гости щастлива отива
на едни малки, любопитни човечета.
Всичко около тях е индигово,
няма я кръвта от войните,
бъдещи спомени я застигат
за Истинско, Човешко Величие...
14.04.2024 г .гр Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados