С очи достигам до звездите.
С ръце подпирам и небето.
Държа им здраво и юздите
на дните бързи в битието.
И слънцето във джоба слагам
да бъде слънчева монета.
На белия си лист полагам
началото на два сонета.
А вечерите ги завивам
със меко черно одеяло
и в сънищата се разливам
във времето ми застояло.
И сутрин рано аз се будя
с петлите даже ранобудни.
Готов съм, Боже, да се трудя
и със несретниците блудни.
Сърбят ме дланите във дните
и търся начин за промяна.
Да съм спокоен в бъднините,
живота давам във замяна.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Приятно ми е, че харесвате написаното!Поздрави от мен и лека вечер!!!!