Не знам дали, навреме ще порасна,
но случи ли се факта някой ден,
мечтая да зарадвам мой'та класна:
да стана с много учене студент.
Аз сигурно… ще следвам медицина:
не мога да съм лош математик.
Не ща дори - по глупава причина
да уча за професия - химик.
Навярно… ще се мъча шест години:
ще уча за престижен занаят!
В България, а може би - в чужбина
куп лекции ще помня на инат.
Пък след като завърша със отличен
и взема във ръцете - грамота,
към класната ми, аз ще се затичам
с голям букет от истински цветя.
С усмивка - аз цветята ще й връча,
да се порадва заедно със мен.
Чак след това ще хукна да се мъча:
животи да спасявам всеки ден!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados