Баба днес ми подари
книжка с диви животинки.
И аз започнах със бои
да запълвам куп картинки.
Боядисах Слончо - син -
да се слива със небето!
Да излита невидим -
леко тромав над полето!
Царят Лъв го разкрасих
с розова, огромна грива!
А главата му покрих
със корона светлосива!
А Зайо Байо, стана черен
с малки обици в ушите!
Беше страшен и наперен
със медали на гърдите!
А с Баба Меца изхабих -
шест боички със зелено!
Десет лапи оцветих
с рядко, алено-червено!
Пък на Ежко по бодлите
сложих бежова лила!
С ярко жълто край очите,
го направих - по така!
А на хитрата Лисица...
и измислих хубав цвят -
Стана сребърна кралица -
Мис - Гора на този свят!
Само Вълчо го оставих -
по безцветен от преди!
Исках той да се поправи -
нравът лош да си смени!
А Вълчо, яко се разплака,
със сълзи се разрида!
И аз набързо го нацапах
с много светла резида!
И така с вълкът привърши
мойта цветна живопис!
С рамене се поразкърших
и се хванах с правопис!
Там пък беше много трудно,
буквите не знаех аз!
Замечтах да стане чудо -
днес да почна първи клас!
Юри
Йовев
Април 2019 г
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados