ЖИВОТЪТ Е ЕДИН
Красиви птичи трели впиват се в сърцето...
Усмихвам се – макар да знам, че съм изгубила мечта...
Животът ни поднася изпитания, но ето,
че всичко поправимо е – докато живи сме в света!
Животът е очакване! И обич! Чувства! Съзерцание!
Макар и кратък, и невъзвръщаем...
Животът мисия е! Да откриеш собственото си призвание!
Животът най-големият ни дар е! А не ни е даден той на заем!
Като прашинка мъничка в света човек е – уязвим, нищожен.
Животът пък е приключение! Понякога – непоносим!
Животът толкова е прост! Сами го правим сложен...
Но борим се - да сме значими за човек поне един!
Животът е изпълнен с много красота!
И нека всеки миг от него съхраним и оценим!
Животът – обявил дуел на непобедимия си враг – Смъртта...
Какъвто и да е... Животът е един!
Елена Найденова - Sun
Авторси клип към този стих:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-345903
© Елена Найденова Todos los derechos reservados
тя е навсякъде около нас (и в нас),
но не всеки има очи за нея, за да я види...
За съжаление... Много ми хареса стиха ти!
Поздрави за мъдрата поетеса! БЪДИ!