Мамка му! Животът е такъв живот,
че няма как на лист да го опишеш!
В калта му валяш се, същински скот,
а във врата проблемите ти дишат.
Денят започва - майсторът на торти,
кога насмогва - за всекиго да опече,
нарязва ги, украсата - асòрти,
на час поглъщаш, щеш не щеш, парче.
Солени повечето са - преглъщаш -
че шефът ти завършен е простак
и в повечето случаи днес си връща,
задето бил е някога задръстеняк;
че като охлюв тътриш ипотека;
съседът рови в кòфа за боклук;
животни има - пò хора от човека;
системата ти нервна е буре със барут.
А как горчат парчетата, в които
раздяла сложена е вместо плодове!
Загубваме най-близките си - сито
пресява ни като брашно. Къде?
Добре че са и сладките парченца -
приятели, любов, децата - всичко,
изпълващо ни с красота и нежност,
та до самия край живота да обичаме!
© Таня Донова Todos los derechos reservados