6 oct 2014, 12:44

Животът ми 

  Poesía
652 0 4

животът ми е по-скоро плосък,

отколкото дълъг

(няколко инча от грозната муцуна до опашката)

и, за по-сигурно,

очите му са вързани на гърба,

докато седи в ъгъла

и зяпа точката си

умно.

 

претендира да е вододелен,

но е по-блудкав и от долното течение на Ян-Дзъ,

префърцунено затлачен от мечти

за бели кораби

наужким.

 

понякога работи

като найлонова торбичка на вятъра.

прави кариера по сметищата,

имитира звука на джакузи

и има навика да ползва тото-фишовете

за летящи килимчета

по високото.

 

животът ми живее

с отнесена до кръста глава

и е същински трън в задника

отляво.

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • благодаря ви!
  • От мен - аплодисменти! Силна поезия!
  • Не мога да те възприема пишеща по този начин... Може би защото изключително рядко възприемам такъв тип поезия.

    Това обаче ми хареса:

    "и има навика да ползва тото-фишовете
    за летящи килимчета
    по високото. "
  • Eх, какъв живот..! Много апокалиптично, Рег, но затова пък потресаващо силно и въздействащо!
Propuestas
: ??:??