Животът не е празна битка...
Животът пукнат грош не струвал,
бил е само студ и мрак.
Туй отвсякъде аз чувам,
монотонно го повтарят пак.
Животът не е черна яма,
а рисунката, в която
се открива цяла цветна гама.
Таз’ картина с много цвят,
тя е тъй прекрасна, тъй красива,
да не видиш, трябва да си сляп,
а цветът ù бавно се изтрива...
щом наричате я ад.
Животът не е празна битка,
нито пък несбъднат сън.
Посрещам всичко с усмивка,
усмихвам се - отвътре и отвън.
Всяка буря има своя край,
всеки облак вятърът отвява.
Животът не е ад и не е рай,
но след лошо време и добро настава.
Адът, хора, той не съществува
не и в нашия прекрасен свят.
Животът хубав е и мисля, че си струва
да вярвам в таз' картина с много цвят.
© Или Дадарова Todos los derechos reservados