6 jun 2012, 22:51

Животът (не) умира 

  Poesía
462 0 0

 

Защо поглеждам в небето? Няма синьо.

И черни облаци надвисват върху нас.

Може просто да обичам от безсилие,

далеч обаче ми е ялово от мрак.

И нека няма в мен стремежи. Нито сили.

Е твърде тихо, или прекалено мирно.

До мечтите ми да стигат пилигрими,

но не виждащи. Че пак ми се умира.

Моята страст: да не е дива. И ранена,

уморена и отбила се в Всемира;

да ме носи към смъртта с успокоение,

че не вярва.

От Живот да се умира...

 

 

© Уморена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??