По трудните пътеки на живота с теб
поехме двама, откъснали по малко
от спомена какво е да си сам човек.
Не е ли именно това най-жалкото?
Навсякъде около нас ги срещаме —
нещастни хорица с посърнали лица.
За пример сме, че то... погрешно е
да бъдеш сам-самичък на света!
От нашата любов те нека се поучат,
поне е истинска, ще им покажем,
че лошо е да бъдеш сам кат' куче.
Животът споделен с другар е важен!
© Виктория Тасева Todos los derechos reservados