КАДИФЕТО МЕ ОМАЯ
(на Минаваща)
Покана - да излезем на кафе,
отправям към красиво Кадифе!
Дали поканата ми ще приеме,
или хич за мене няма да ú дреме?
Името ú досега не зная
и вечер се опитвам да гадая:
Къде ли таз красавица живее?
Дали ще иска с мен тя да се смее?
Ще я чакам пак във „Скайп"-а
тази вечер тя да се яви
и името ú на екрана
пред мене да се появи.
А дотогава Кадифето
на изпитание постави мен - момчето,
да се чудя, да се мая -
откъде ли ще е таз омая.
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados