Събота - сребърна мъгла.
Успах се, но не нарочно
Скачам по пижама,
но дори кафе няма.
Мляко пък въобще.
Да не говорим за сметана.
В къщи е студено,
и на вън пак вали.
Не пуша, дори не ми е гладно.
Опитвам книга да чета,
но в кафето си мисля само.
Ароматно със мляко или сметана.
Усещам аромата му.
Лек горчив вкус.
Всичко става по-хубаво
с идеята за топло кафе.
Сънувам ли? Не!
Някой прави кафе.
Изгрява утрото
с чаша ароматно, топло кафе.
© С. П. Todos los derechos reservados