22.06.2019
Кахър...
Имаше кахър Евлоги от известно враме,
явно,че заплетен беше,даже нерешим...
Ходеше замаян..Остави нещо, пак го вземе,
но не споделяше с колега ни един!
Накрай разбрахме,че е влюбен в Касиопея!
Тайно,истински,но и безнадеждно!
Красавица...Но пълно със ухажващи край нея,
които носеха кафета,говореха й нежно!...
Разнасяше тя аурата си безспир около нас,
създаваше надежди,мъжете лиги точеха...
Мечтаеше Евлоги да го погледне във захлас,
ала говореше й само с многоточие...
Каже "заминавам"- на ум "но с тебе двама!..
Дрехите й не хвалеше,сякаш беше гола...
Кафето пие сам.Целуваше я в мисълта си само..
Не я кани на обяд,че с друг е вече в "стола"!
Редяха се мечти и нощи за Евлоги,милия,
даже болен легна,като главнЯ да тлее!
Но пак заканваше се,че ще намери сили
да каже "Влюбен съм и те желая,Касиопея"!
Върна се във службата,олекнал с килограми,
реши да влезе в "бой" със другите,но умело!!
Пръстен кУпил й,измислил дитирамби-
готов пред конкурентите да се изпъчи смело!!
А тя..не бе дочакала момента!Вече за ръката
я държеше Никифор ,с усмивка марка "Зов"!
Защото думите омайни той употребил,когато
било е нужно!И не на ум говорил за любов!!
Поука:
"рибите-по-бързите изяждат тия,бавните!!!..."
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados