8 nov 2011, 10:29

Кажи и... за "Любовната обител" 

  Poesía » De amor
531 0 4

Покажи ú, че живееш друг живот -

да види колко съм те променила...

И нека да усети кой порок

от теб най-бързо съм изтрила...

 

Намира ли те тя преобразен -

По-хубав, по-улегнал, по-добър?

Животът ти, във мене отразен,

от болките ни как е станал мъдър...

 

Признай!... За мъките ú разкажи -

от дъното как трудно се оттласна,

езика си най-после развържи -

преди земята да ú стане тясна...

 

Да знае нека Бог, че ти прости

за грешките, които с нея стори.

И с мен те той овъзмезди -

през мен очите ти поиска да отвори...

 

Но не със злоба, яд или тъга -

със обич ú кажи, че ú прощаваш,

че влизаш в дом - изпразнен от лъжа,

от спомена, за който ще избягаш.

 

Кажи ú, че намери своя път -

да станеш мой единствен покровител,

че двамата сме свили собствен кът -

със името "Любовната обител".

© Ирена Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??