4 dic 2009, 23:25

кажи ми 

  Poesía » De amor
495 0 1

 

Във трепета разискрен на зората,

на утрото в невинните очи,

и в порива безспирен на вълната -

била ли си, кажи ми ти, кажи?

 

В копнежите, раздиращи душата,

на горести в горчивите сълзи -

във вихъра, понесен от мечтата -

била ли си, кажи ми ти, кажи?

 

Ако не си, едва ли си узнала

как повикът на любовта гори

и никога ти не би разгадала

загадките на светлите мечти.

 

Ела и виж - зазидал съм в сърцето

завинаги прекрасния ти лик,

ликът ти по-лазурен от небето

да грее там до сетния ми миг!

 

04.12.2009

© Христо Оджаков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??