6 may 2014, 13:07

Кажи ми как 

  Poesía
444 0 1

От слънцето поисках хляб,

от вятъра – промяна,

а Божи гроб ми даде знак,

че трябва да остана.

 

Разкрачен между мен и мен,

повярвал в битието.

Шпагатно срещам всеки ден

със болки във сърцето.

 

Бучи въпрос подир въпрос,

а отговори няма.

Защо повярвах в дел Тобосо,

щом няма общо с мама?

 

Мелници дал Бог пред мен,

различно въртеливи.

В битки влизам всеки ден,

развръзките са сиви...

 

Прости ми този кръговрат.

Това не се издържа.

Кажи ми, как във този свят 

душата да си вържа???

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??