Как да ти изпратя любовта си?!
В малък стих за теб написан от сърце
извезан посред нощем с звездните ръце?
В пакет голям с подаръка дълго желан
или рапанче малко с морски дъх мечтан?
На слънчевото зайче в мънисто златно
галещо страните от небето необятно?
На сирачето невръстно в ръцете само
тебе да прегърнат и да кажат, Мамо!
Една мечта на глас кажи от теб желана!
Душата си на Бог ще дам в ръцете чисти,
ако ще дори и с Нечистият да я търгувам,
в дните ти да бъде сбъдната и преживяна!
19. 08. 2017 г.
© Todor Nikolov Todos los derechos reservados